Program

Prvi dan – ponedeljak, 5. novembar

Sala: Pacific

  • 10:00 – 10:30

    Kafa i akreditacije

  • 10:00 – 10:15

    VIP / Press tura izložbenog dela sajma

  • 10:15 – 10:30

    Izjave za novinare i Q&A

  • 10:30 – 11:00

    Svečano otvaranje

    Obraćanja:

    • Roksanda Babić, prezenter / domaćin konferencije
    • Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije
    • NJ.E. Kajl Skot, Ambasador SAD u Srbiji
  • 11:00 – 11:30

    Uvodno izlaganje o srpskoj industriji prerade hrane
    Trenutna situacija u srpskoj industriji prerade hrane, njene specifičnosti, potencijali, nove inicijative…
    Predavač: Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu

  • 11:30 – 12:30

    Panel: Perspektiva srpske industrije prerade hrane

    Panel diskusija o perspektivama regionalne industrije prerade hrane – uvidi i potencijali industrije iz ugla predstavnika države, poslovnih asocijacija, velikih prehrambenih brendova i preduzetnika.

    Panelisti:

    • Katarina Obradović, pomoćnica ministra, Ministarstvo privrede Republike Srbije
    • Aleksandar Bogunović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju, Sektor za poljoprivredu Privredne komore Srbije
    • Vladimir Čupić, predsednik Saveza za hranu i poljoprivredu / generalni menadžer Atlantic Grupe
    • Mihailo Janković, direktor, Nectar grupa
    • Ivan Perčić, vlasnik, Suncokret

    Moderator: Tanja Veselinović

  • 12:30 – 13:30

    Ručak

  • 13:30 – 14:30

    Predavanje: Globalni trendovi i šanse za srpsku hranu

    Dominantni svetski trendovi u industriji hrane i najbolje šanse za region da uspe na međunarodnom tržištu – predavanje iz iskustva stručnjaka za hranu i piće jedne od vodećih konsalting kompanija.

    Predavač: Honorata Jarocka, viša analitičarka u sektoru hrane i pića, Mintel Consulting

  • 14:30 – 15:30

    Panel: Mobilizacija kapitala za razvoj prerađivačke industrije

    Panel diskusija koja se bavi mogućnostima za investicije, šansama i izazovima pred food startapima, ulogom i pozicijom banaka… Iz ugla predstavnika investitora, proizvođača hrane i finansijskih eksperata.

    Panelisti:

    • Sreten Vranić, menadžer programa za startap kompanije, Erste banka
    • Ana Milić, šef odeljenja za poslove s privredom, ProCredit banka
    • Luka Pejović, viši konsultant, BDO Serbia (Conda crowdinvesting)
    • Nikola Stanišić, vlasnik, Stanišić bio

    Moderator: Miloš Savić, partner, WM Equity Partners

Drugi dan - utorak, 6. novembar

Sala Pacific

  • 09:00 – 9:30

    Kafa

  • 9:30 – 10:30

    Predavanje: Put do tržišta – ambalaža, sertifikati, logistika, distribucija

    Ključna pitanja i koraci na uspešnom putu ka tržištu jednog proizvođača visokokvalitetne hrane, od pakovanja do distribucije – ekspertski pogled stručnjaka međunarodne agencije za marketing u prehrambenoj industriji.

    Predavač: Simon Waring, izvršni direktor, Green Seeds Group, UK

  • 10:30 – 12:00

    Studija slučaja: Iz ugla kupaca i distributera
    Šta je potrebno da biste kao proizvođač bili na policama velikog regionalnog lanca? Šta očekuju, koji su principi, kriterijumi i potrebe? Uvidi direktno od reprezentativnih kupaca.

    Učesnici:

    • Maja Jojović, menadžer kategorije voća i povrća & Jovana Milić, menadžer kategorije za kafu, čaj i začine, Delhaize Srbija
    • Predstavnik kompanije Mercator-S
    • Predrag Petrović, rukovodilac sektora nabavke i marketinga, dm drogerie markt Srbija i Makedonija
    • Spomenko Đordan, pomoćnik izvršnog direktora za komercijalne poslove, Univerexport
    • Vaso Lekić, Zadruga Food Concept
  • 12:00 – 12:30

    Kafa / pecivo / sendviči

  • 12:30 - 13:30

    Predavanje: Saveti vrsnih eksperata za ukus – kako da stvorite premijum proizvod i unapredite vidljivost brenda

    Globalni trendovi: kombinovanje hrane, sertifikacija ukusa, premijum proizvodi, benefiti nagrade „Superior Taste Award“ (iTQi) za srpske proizvođače – predavanje svetski poznatih stručnjaka za hranu.

    Predavači: Alan Coxon, član žirija iTQi, britanski ambasador hrane, pića i turizma i čuveni kuvar i TV lice i Ina Saltanava, Area Manager, iTQi

  • 13:30 - 16:00

    Studija slučaja: Been there, done that

    Iz prve ruke: iskustva proizvođača iz Srbije i regiona koji su uspešno savladali sve izazove, od osnivanja biznisa do prodora na tržišta i rasta.

    Učesnici:

    • Darko Mandić, suosnivač i izvršni direktor, Happy Honey
    • Andrija Mišković, izvršni direktor, Global Foods
    • Kalin Babušku, brend developer, Mamas Food, Macedonia Export
    • Damir Ferović, direktor, Kulin/ZERAA
    • Michal Neeman, direktor, LUMEEGA
  • 16:00

    Svečano zatvaranje