Belgrade Food Show

katarina-obradovic-jovanovic

Katarina Obradović

govornik

Pomoćnik ministra, Sektor za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, Ministarstvo privrede, Vlada Republike Srbije

Katarina Obradović Jovanović je rođena 1974. godine u Beogradu. Završila je Mašinski fakultet Beogradskog univerziteta, smer industrijsko inženjerstvo. Prvo radno iskustvo stekla je na Ekonomskom institutu, nakon čega je karijeru nastavila u oblasti razvoja preduzetništva.
Poslednjih 15 godina je na rukovodećim pozicijama u sektoru za mala i srednja preduzeća, gde je radila na pripremi planskih dokumenata u ovoj oblasti kao i koncipiranju i sprovođenju većeg broja različitih programa i mera podrške. Konstantno se usavršavala u oblasti podrške preduzetništvu i učestvovala je na više stručnih obuka i studijskih poseta u zemljama EU, SAD i Japanu.
Predstavnik je Republike Srbije u različitim međunarodnim radnim telima, projektima i inicijativama u oblasti preduzetništva i konkurentnosti i koordinator za sprovođenje Akta o malim preduzećima Evropske unije u Republici Srbiji.
U oblasti evropskih integracija, predsednik je pregovaračke grupe za poglavlje 20 koje se odnosi na industrijsku politiku i mala i srednja preduzeća i obavlja funkciju visokog službenika za programe pomoći Ministarstva privrede u okviru sistema upravljanja IPA sredstvima EU.
Tečno govori engleski i služi se francuskim jezikom. Udata je i majka je dvoje dece.