Belgrade Food Show

vuk-vuletic

Vuk Vuletić

govornik

Najbolji somelijer Balkana 2018,
Menadžer restorana Podrum Novi Wine art

Vuk Vuletić je rođen u Beogradu 1991. godine, ali je detinjstvo proveo u Inđiji. Zbog mnogobrojnih posete Italiji studirao je gastronomiju na Univerzitetu u Novom Sadu. Vino ga je oduvek interesovalo, a pretvorilo se u ljubav tokom profesionalnog kursa Udruženja somelijera Srbije u Beogradu.

Započeo je profesionalnu karijeru u Steak & Wine baru, gde je za mentora i menadžera imao predsednika Udruženja somelijera Srbije, a što ga je kasnije dovelo do pozicije u hotelu Square Nine, u kom je radio sa vinima iz celoga sveta. Trenutno radi kao menadžer restorana Podrum Novi Wine Art u Beogradu, koji ima jednu od najboljih vinskih karata u Srbiji.

Vuk je takođe veliki ljubitelj ručno pravljenih kubanskih cigara i osvojio je treće mesto na Svetskom prvenstvu Habano World Challenge 2018. Pobedom na Nacionalnom takmičenju somelijera Srbije u Beogradu 2017. i Balkanskom prvenstvu 2018, dobio je priliku da predstavi svoju zemlju na ASI Svetskom takmičenju za najboljeg somelijera, organizovanom u Antverpenu u martu 2019, gde je prošao u polufinale i zauzeo 19. mesto od 66 takmičara.