Belgrade Food Show

julka

Julka Toskić

govornik

Menadžer, asocijacija Serbia Does Apples

Julka Toskić, diplomirani inženjer zaštite bilja i sertifikovani marketing menadžer, u svojoj dugoj i obimnoj karijeri imala je priliku da radi sa vodećim svetskim brendovima jabuka: Pink Lady®, Modì®, Kiku®, kao i na njihovom predstavljanju srpskom tržištu.

Nakon 15 godina rada na brojnim izazovnim zaduženjima i projektima u jednom od nejvećih agrarnih sistema u srbiji, u septembru 2017. osnovala je AgroBrand, agenciju specijalizovanu za marketing, projekte i konsalting u poljoprivredi. Tokom 2018. radila je na USAID Projektu za konkurentnu privredu, usmerenom ka pripremanju kompanija za zajedničko predstavljanje novim tržištima i ka omogućavanju proizvođačima da izvoze jabuke iz Srbije.

Takođe je pokrenula osnivanje prve profesionalne biznis asocijacije proizvođača jabuka, Serbia Does Apples, koja sada okuplja 11 kompanija čija ukupna godišnja prozvodnja jabuka sačinjava 1/3 ukupne proizvodnje u Srbiji.

Tokom godina, učestvovala je na brojnim nacionalnim i međunarodnim sajmovima, konferencijama, seminarima i radionicama. Osvojila je nekoliko nagrada, a najdraža joj je nagrada Poljoprivrednog sajma u novom sadu za Najbolju ženu u agrobiznisu, koju je dobila za promociju srpske proizvodnje i tržišta jabuka.