Belgrade Food Show

alexander-djordjevic

Alexander Đorđević

govornik

Osnivač, foodist.de, Nemačka

Aleksander je diplomirao po dualnom modelu, na Hamburškoj školi poslovne administracije i na Univerzitetu zapadne Škotske u Glazgovu, tokom čega se specijalizovao za internet poslovne modele.

Nakon diplomiranja, Aleksander je u oktobru 2012. godine osnovao firmu Foodist, koja je na putu da postane vodeća evropska online prehrambena platforma za kupovinu. Danas firma Foodist ima više od 150,000 aktivnih online kupaca i preuzela je više od 5,000 radnji, uključujući i ulistavanja kod firmi REWE, EDEKA, Metro, Rossman i QVC Teleshopping za njihovu privatnu marku Mission More!, kao i druge inovativne prehrambene robne marke.

Kao izvršni direktor firme Foodist, sproveo je tri kruga ulaganja, učestvovao u programu ProSiebenSat.1 accelerator, kao i u TV šou programu o ulaganju po uzoru na „Shark Tank“. 2016. godine prodao je kompaniju medijskoj kompaniji Ströer media. Nakon skoro tri uspešne godine kao većinski akcionar sa Ströer media, došlo je idealno vreme za ponovnu prodaju, pa je tako Metacrew GmbH prodata u aprilu 2019. godine.