Belgrade Food Show

Uros-Urosevic

Uroš Urošević

govornik

Član udruženja Master šef, Srbija

Uroš Urošević je visokoprofesionalni šef kuvar sa obimnim iskustvom u ugostiteljskoj industriji. Trenutno služi kao predsedavajući srpskog ogranka Svetskog udruženja majstora kuhinje (World Master Chefs Society), suosnivač je Srpske asocijacije majstora kuhinje i osnivač i predsednik Euro-toques Srbija.

Uroš Urošević je jedan od najcenjenijih Srba koji ulažu napore u razvoj domaće kuhinje i njenu promociju u inostranstvu. Već 4 godine je deo Međunarodnog instituta za ukus, gde radi kao sudija. Urošević je prvi kuvar iz Srbije primljen u najprestižniju kulinarsku asocijaciju – Svetsko udruženje majstora kuhinje (World Master Chefs Society). Tokom karijere, na preko deset takmičenja, bio je član žirija kao međunarodni kulinarski sudija sa licencom Svetske asocijacije šefova kuvara (WACS). Osvojio je nekoliko nagrada na prestižnim međunarodnim takmičenjima, kako individualno, tako i u okviru timova koje je vodio.

U ovom trenutku je počasni član nekoliko asocijacija šefova kuvara širom Evrope. Tokom profesionalne karijere, radio je u nekoliko hotela i restorana, stičući iskustvo na svim radnim pozicijama. Rukovodio je METRO HoReCa centrom, jedinsvenim i najmodernijim centrom za organizaciju događaja i obuku profesionalaca u oblasti ugostiteljstva u Srbiji. Trenutno, Uroš Urošević radi kao target group menadžer za HoReCa centar, u okviru kompanije METRO Cash&Carry.