Belgrade Food Show

Alan-Coxon

Alan Kokson

govornik

Prezenter Međunarodnog instituta za ukus, TV lice, kuvar

Višestruko nagrađivani TV kuvar i voditelj, autor, kulinarski konsultant, inovator, međunarodni sudija i britanski ambasador za hranu.

Alan je renomirani glavni kuvar sa iskustvom u vođenju restorana sa Mišelinovim zvezdicama i hotela sa 5 zvezdica, ali i sa značajnom karijerom u medijima, sa preko 1,250 snimljenih TV emisija za mreže kao što su BBC 2, BBC Worldwide, ITV 1, Channel 5 i Food Network.

Njegove TV emisije prikazivane su u više od 89 zemalja širom sveta, a po rezultatima nezavisne ankete BBC-ja, Alan se našao među 10 najomiljenijih TV kuvara na svetu. Autor je 5 kulinarskih putopisa (2 su bila plasirana u top 3 „najbolja kuvara na svetu“).

Alan bio pozvan od strane kabineta premijera Dejvida Kamerona da postane britanski ambasador za hranu i piće, a jedno od njegovih zaduženja je da kuva za britanske ambasadore i VIP funkcionere širom sveta. Takođe je ambasador Ujedinjenog kraljevstva u Svetskoj gastronomskoj organizaciji (Organisation Mondial de la Gastronomie), međunarodni ambasador na Svetskom samitu glavnih kuvara (Chefs World Summit) u Monte Karlu i počasni pokrovitelj humanitarne organizacije UNICHEF.

Zahvaljujući kontaktima širom sveta, kao i radu na razvoju koncepata hrane, uključujući i stvaranje višestruko nagrađivanog asortimana hrane, Alan svoje ogromno iskustvo i znanje u oblasti maloprodaje i distribucije ulaže u pomoć drugima. U svojstvu konsultanta i savetnika, pomaže proizvođačima hrane širom sveta da se uključe ili prošire svoje poslovanje u svetskom sektoru maloprodaje i ugostiteljstva, predstavljajući ih ključnim kupcima, prodavcima, distributerima i glavnim kuvarima.

Neka od njegovih priznanja su nagrade Maitrise Escoffier, Palmes Culinaire, Disciple of Escoffier, kao i titula počasnog člana Svetske asocijacije glavnih kuvara (World Association of Master chefs).
http://alancoxon.com