Belgrade Food Show

Eric-de-Spoelberch

Eric de Spoelberch

govornik

Generalni direktor, Međunarodni institut za ukus

Erik de Spoelberh rođen je u Njujorku, SAD, 1967. godine.

Titulu Master inženjer mikrotehnike stekao je na Federalnoj politehničkoj školi u Lozani (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne) u Švajcarskoj, 1990. godine. Master studije iz oblasti upravljanja poslovanjem završio je na Evropskom institutu za poslovnu administraciju (INSEAD) u Fontenblou u Francuskoj, 2001.

Nakon komandantske službe u odredu belgijskih specijalnih jedinica, radio je u farmaceutskom sektoru od 1992. do 2015. Počeo je u kompaniji UCB, gde je radio na pozicijama poput oblasnog menadžera za Afriku, međunarodnog brend menadžera zaduženog za franšizu za alergije, kao i savetnika za marketing u neuronauci. Nakon završenih Master studija, pridružio se kompaniji Eli Lilly, desetoj po veličini farmaceutskoj kompaniji na svetu, gde se bavio marketinškim planiranjem i pripremom za lansiranje na tržište novih proizvoda za dijabetes, depresiju i osteoporozu.  Nakon toga je sukcesivno rukovodio pridružnicom kompanije Eli Lilly u Venecueli, pa jedinicom za biomedicinske poslove u Francuskoj.

Erik je trenutno generalni direktor Međunarodnog instituta za ukus, vodeće organizacije u svetu za procenu ukusa i sertifikaciju hrane i pića sa sedištem u Briselu. Institut za ukus pomaže proizvođačima hrane i pića da unaprede kvalitet svojih proizvoda, kao i da povećaju vidljivost i prodaju ukusnih proizvoda na konkurentnom tržištu hrane i pića.