• Svetosavska 17/a, Stapar, Srbija
  • 0604500876
  • info@vodenabasta.rs
  • http://vodenabasta.rs/
  • Vesna Radin
  • Standard:

Domaći proizvod, kašasti sok od pažljivo biranih plodova paradajza uzgajanih u prirodnom lancu razmene organske materije i filtracije vode. Proizvod je namenjen PROFESIONALNIM KUVARIMA i ljubiteljima dorog zalogaja.
Akvadajz je domaći proizvod iz “Vodene bašte” porodice Radin iz Stapara. Pravimo ga od pažljivo biranih plodova paradajza uzgajanih u prirodnom lancu razmene organske materije i filtracije vode. Proizvod je namenjen svim onima koji cene zdravu hranu i dobar zalogaj.

Akvadajz je dobijen ukuvavanjem mesnatih paradajza koji nisu prskani, niti tretirani pesticidima, zaštitnim sredstvima, a hranjeni su isključivo prirodnim đubrivom od rečnih riba, koje sami uzgajamo i koje, za razliku od toplokrvnih životinja, ne prenose “escherihia coli” i “salmonelu”.

Akvadajz ne sadrži konzervans, veštačke boje ni arome, a ima široku namenu. Bez dodatka vode i može se koristiti kao detoks sok, umak, preliv, itd. Veoma je ukusan i pravljen je sa začinima, prvenstveno Sremušem koji spada u veoma zdrave začinske biljke i proizvodu daje specifičan ukus.

Naš paradajz je rastao u najrigoroznijem sistemu uzgoja zvanom Akvaponija. Akvaponija je u potpunosti samoodrživa tehnika uzgoja čiste, zdrave hrane, bez zemlje, sa internim medijima za uzgoj u kojima bakterije prerađuju riblji otpad i stvaraju hranu za biljku. Biljka time čisti vodu za ribu i ostvaruje se savršena ekološka simbioza.

Akvaponija donosi selo u gradove i obezbeđuje velike količine sveže i ukusne, zdrave hrane na malim prosorima, bez zemlje i zemljane podloge. Dakle, mi pomažemo prirodi da odradi svoje i nastojimo da se što manje mešamo u njene nepogrešive procese i kombinacije.

Akvaponija je sistem koji nam vraća prirodu na trpeze!!!