• Kralja Petra I Karađorđevića 160, Nova Pazova, Srbija
  • 063 412541
  • dragan@acmint.co.rs
  • https://true-story.co/
  • Dragan Trifunović
  • Standard:

    • HACCP,
    • IFS,

Firma ACM-INT d.o.o. je osnovana u Beogradu 2004. godine, u okviru ACM grupacije. Osnovna delatnost je proizvodnja sušenog voća i povrća, koje se vrši sopstvenom tehnologijom. Tokom prve polovine 2015. godine uspešno je konstruisan prototip inovativne sušare za voće i povrće. Pažljivo smo testirali i kontrolisali svaku etapu u procesu proizvodnje kako bismo dobili najviši kvalitet proizvoda. Zahvaljujući primeni inovativne savremene tehnologije sušare ACM-2000 i naučno-tehnološkim saznanjima iz oblasti prerade hrane, dobili smo proizvod koji je kvalitetom zadovoljio sve standarde za proizvodnju hrane HACCP, IFS, organsku proizvodnju i time omogućio neophodne uslove za prodaju na domaćem tržištu, kao i izvoz u EU i brojna druga tržišta.

Naši proizvodi su skroz prirodni: bez dodatka šećera i aditiva. Uvereni smo da je pri očuvanju hrane najbolje upravo sušenje u odnosu na druge vrste konzerviranja.

Ovo znamo jer bez prisustva vode nije moguć nijedan oblik života pa tako ni mikroorganizama. Drugim rečima dehidracijom – oduzimanjem vlage namirnicama – potpuno i trajno se zaustavlja aktivnost mikroorganizama tj. dugoročno se stabilizuje biološka sadržina hrane.

Primenjujemo isključivo dehidraciju suvim vazduhom, jer je to jedini prirodan način sušenja.
Naše sušeno voće i povrće suši se na niskim temperaturama, ispod 60%, što omogućava da svi vredni sastojci ostanu u proizvodu! Većina naših proizvoda su 100% bez ulja ili sa najminimalnijim količinama ulja, potpuno veganski, a ukus je hrskav i intenzivniji od svežeg.

Naši potaži se spremaju veoma brzo, za 10 minuta, bez kuvanja. S obzirom da se rehidriraju u toploj vodi, svi vitamini, minerali i ostale nutritivne vrednosti ostaju sačuvani. Pored toga, za razliku od drugih sušenih paradajza koji su konzervisani sa 20% soli, naš sušeni paradajz je bez ikakvih dodataka.

Još jedna prednost sušenja u odnosu na druge načine konzerviranja ta da se naši proizvodi potapanjem u vodu mogu koristiti kao sveži. Ovo zapravo znači da se kvalitet namirnica sušenjem pa ponovnim vraćanjem vlage ne narušava i ne razlikuje od ukusa i hra ljivosti svežih namirnica. Naravno, suvo voće je slađe od svežeg jer uklanjanjem vode koncentracija šećera raste.

Naša priča očigledno je istinita priča. Svaki san je zasnovan na istinitoj priči. Zato i jesmo True story, jer pretvaramo snove u realnost. Ukratko, mi smo savršeni jer dajemo više. I kao proizvod i kao brend. I želimo da tako ostane.
A kao što ćete videti, kod nas je sve jednostavno. Ostvarili smo našu zamisao i stvorili i zdravu i ukusnu hranu.
I uvek smo iskreni, veseli i sjajni. A to nije fraza. Čim nas upoznate, shvatićete da nismo kao ostali proizvodi.